Kwaliteit

DAT KAN TOCH NOOIT WAT ZIJN VOOR ZULKE LAGE PRIJZEN ?

Als je verwacht dat je bij ons voor 135 Euro een merkzadel van Kieffer of Stuben zadel koopt dan is dat niet juist, want dat kan natuurlijk nooit voor dat geld. Deze merken leveren de absolute top op het gebied van zadels en zijn ook niet vergelijkbaar met onze zadels.
Zoek je echter een middenklasse zadel van een goede kwaliteit dan ben je wel bij ons aan het juiste adres.
De beste manier om je te overtuigen is gewoon om zelf langs te komen en de kwaliteit met eigen ogen te zien, vindt je het niks dan ben je uiteraard helemaal tot niets verplicht.
Sommige mensen laten zich tegenhouden door een kennis of een vriendin die beweerd dat dat nooit iets kan zijn voor zo weinig geld, vaak hebben die een peperduur zadel in een ruitersportzaak gekocht en zij zullen natuurlijk altijd blijven volhouden dat dat het beste zadel is, want niemand geeft graag toe dat hij een veel te duur zadel heeft gekocht. 

Het valt ons op dat mensen die nog nooit bij ons zijn geweest beweren dat onze kwaliteit niets kan zijn, terwijl mensen die bij ons een zadel hebben gekocht het tegenovergestelde beweren, en regelmatig vrienden en kennissen naar ons toe sturen, want inmiddels verkopen we meer dan driekwart  van onze zadels door mond op mond reclame.  Tientallen maneges en verhuurbedrijven zijn regelmatig terugkerende klanten bij ons.

Natuurlijk zijn er in veel ruitersportzaken prachtige zadels van een perfecte kwaliteit te koop.
Wel worden onze zadels , soms van dezelfde fabrikanten  elders (maar dan met een ander merkje) voor minimaal 3-4 keer zo duur aangeboden.I

WAAROM ZIJN JULLIE  ZADELS DAN ZO GOEDKOOP ?

De winstmarges op ruitersport artikelen zijn extreem hoog, bovendien zitten er veel schakels  tussen  tussen de fabrikant en de eindgebruiker die er allemaal flink aan verdienen.

Wie wel eens een borstelbak bij Blokker heeft gekocht weet dat je voor eenzelfde borstelbak bij een ruitersportzaak  opeens 10 keer zoveel moet betalen.

In Amerika zijn veel direct sellers van zadels die rechtstreeks importeren en rechtstreeks aan de eindgebruiker leveren, men ziet ook dat in Amerika dezelfde zadels aanmerkelijk goedkoper zijn dan in Europa ( vaan 1/5 van de prijs ) waar de zadels nog op traditionele wijze worden gedistribueerd.

Veel merk fabrikanten maken zelf HELEMAAL NIETS en laten hun zadels en andere producten  voor lage prijzen door anderen fabriceren en verkopen die met enorme winsten door.
Die dikke winsten zijn vaak ook nodig, want veel ruitersportzaken huren peperdure panden (vaak honderdduizenden euro's aan huur per jaar)  en geven een peperdure catalogus uit
(het maken van zo'n catalogus kost gauw een paar honderdduizend euro , en het versturen al gauw 4 euro per stuk) Een dubbele advertentiepagina in paard en sport kost  3008 EURO ! (tariefkaart 2001) (als je op zo'n advertentie 10 zadels verkoop is dat alleen al  meer dan 300 euro per zadel aan advertentie kosten !!)
 En vergeet ook niet dat in elke ruitersportzaak veel personeel rondloopt (kost gauw 35.000 euro per persoon per jaar )  Al die kosten moeten worden doorberekend in de prijs van het zadel wat u koopt. er is dan ook geen sprake van woekerwinsten, maar van extreem hoge kosten.
Zadelmarkt heeft geen dure panden, geen duur personeel, we hebben geen interieur decorateurs, geen dure  catalogus, geen dure computer kassa, geen dure pinautomaat en zelfs geen toilet. Ook huren wij geen fotograaf met een dure fotostudio om onze producten te fotograferen, en ook worden onze plaatjes niet opgeleukt door fraaie modellen.  We hebben geen borduurstudio waarvan het personeel de halve dag niets te doen heeft
Om maar  bij een bekende supermarkt te blijven : Geen fratsen, dat scheelt !

Sommige ruitersportzaken komen zelfs gewoon thuis bij je passen, ze zijn dan met heen en terugreizen vaak vele uren en kilometers kwijt, wie een beetje nuchter rekent weet dat zo'n ruitersport zaak gauw een paar uur kwijt is met de nodige kilometers, dat kost vaak al gauw  200 Euro die kosten betaal je natuurlijk zelf, want die worden echt wel in de prijs van het zadel meegerekend.

Wij importeren onze zadels RECHTSTREEKS van ambachtelijke zadelmakers die ook voor bekende merken produceren.  Wij kopen daarbij zadels die voldoen aan een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, troep willen we gewoon niet verkopen, want dat is korte termijn handel.

Elk zadel is handgemaakt en niet elke zadelmaker is hetzelfde en ZADELMARKT  werkt met verschillende fabrikanten, dus ook bij ZADELMARKT komt het best wel eens voor dat er een probleempje is met een zadel, die gevallen lossen we altijd op een nette manier op.

Sommige kopers vragen na koop bij ons aan  een ruitersportzaak een mening over onze zadels, natuurlijk is dat altijd negatief, want ZADELMARKT snoept ze inmiddels wel vele duizenden zadels per jaar aan omzet af, en ook zorgt ZADELMARKT  er voor dat de prijzen van andere ruitersport artikelen zwaar onder druk staan, we merken nu al dat sommige ruitersportzaken hun prijzen noodgedwongen beginnen te verlagen.
Het 'leukste' wat we tot nu toe hebben gehoord is dat onze zadels zouden zijn gevuld met stront van kamelen (hoe verzinnen ze het !) dat zou hier een mooie stinkboel geven  ! Een andere variant hierop is het gerucht dat ze zouden zijn gevuld met maandverband , 't is leuk bedacht door onze gewaardeerde concurrenten maar wie de prijs van maandverband weet beseft dat de vulling dan wel heel erg duur uitvalt...  (Misschien is het toch wel een idee om ze met Allways te vullen, zou je zadel vleugeltjes kunnen geven.... en wie wil dat niet)
Wie overigens een zadel  van ons zou aantreffen met deze onzin er in krijgt van ons een Kieffer zadel helemaal gratis  en voor niks !

WAT VOOR KWALITEIT ZIJN JULLIE ZADELS?

Zadelmarkt heeft honderden verschillende zadels, van verschillende zadelmakers, en ook verschillende kwaliteiten.

WAT VOOR GARANTIE GEVEN JULLIE ?

Wij garanderen dat al onze zadels van een goede kwaliteit zijn waarmee u jarenlang plezier kunt hebben..
Alle zadels die wij leveren zijn op ambachtelijke wijze en met grote zorg  van leer gemaakt .
EElk handgemaakt product van leer kan kleine onvolkomenheden hebben. Koeien zitten soms in prikkeldraad wat beschadigingen aan de huid tot gevolg heeft. Het leer dat van zo'n huid wordt gemaakt kan dus ook kleine beschadigingen hebben. Tevens zit er op bijna al onze zadels een aflopende garantie.

Aflopende garantie houd in :
Stel u heeft 2 jaar garantie op uw zadel, dit houd niet in dat als u boom breekt u een splinternieuw zadel krijgt na 2 jaar ! Een boom valt niet te reparen en daarom hebben we de volgende regeld beterft garantie.

Indien u boom breekt binnen:
0 tot 6 maanden krijgt u een splinternieuw zadel.
6 tot 12 maanden betaald u 20% van de aankoopsom
12 tot 18 maanden betaald u 35& van de aankoopsom
18 tot 24 maanden betaald u 50% van de aankoopsom.

PASSEN

Zadels moeten - net als schoenen - goed passen. Wij kunnen dan ook nooit garanderen dat een zadel wat u meeneemt altijd past, daarom mag u ruilen als het zadel niet past, mits u binnen 24 uur meld dat het zadel niet past. Wij geven geen geld terug.
Het wel of niet passen van een zadel heeft niets te maken met de kwaliteit van het zadel of het merk . Dit heeft te maken met de vorm (breedte) van de rug van uw paard of pony en de vorm van de boom in het zadel. Uit ervaring zult u weten dat goedkope schoenen soms beter passen dan peperdure.
Om het risico op ruilen te verkleinen kunt u het beste een passend zadel meenemen, zodat we eenzelfde pasvorm voor u erbij kunnen zoeken.

WAT BETEKENT DE INCH MAAT BIJ EEN ZADEL ?

De inch maat heeft in tegenstelling tot wat veel ruiters denken helemaal niets te maken met uw pony of paard, de inch maat is de lengte van de zadelboom, en wordt dus bepaald door het zitvlak van de ruiter, grofweg kun je zeggen dat een ruiter tot een jaar of 10 een 16 inch zadel nodig is, een tiener een 17 inch zadel en een volwassen persoon een 18 inch,

HOE MEET JE DE INCHMAAT BIJ EEN ZADEL :

Dit kun je meten door vanaf de zadelnagel aan de voorzijde tot aan de achterkant (midden) van de lepel de lengte te meten, deze lengte in centimeter deel je door 2,54 dan heb je de lengte in inch. Bij een Westernzadel meet je van de achterkant van de fork tot de cantle

HOE WEET IK DAN WAT VOOR ZADEL IK VOOR MIJN PONY OF PAARD MOET HEBBEN ?

Welke breedte maat je moet hebben wordt bepaald door de rug van je paard in combinatie met de hoogte van de schoft , voor smalle paarden ben je meestal normale breedte nodig, voorde bredere paarden wide, en voor de extra brede paarden (bijvoorbeeld Halflingers en Friezen) extra wide.
Zadels worden geleverd in verschillende breedte maten, meestal Normaal, wide en extra wide. daarbij leveren wij onze zadels vrijwel altijd met terug gesneden kamer, wat de pasvorm vergemakkelijkt.