Dekens

Talloze modellen paardendekens zijn er te krijgen voor paarden. Zoveel dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Welke paardendeken heb je nou echt nodig ? en in welk seizoen draag je nou welke deken ?

Winterdekens, Tegenwoordig hebben we strenge winters en is een winterdeken een aanrader. Vroeger leefden paarden ook in de natuur en hadden ze geen dekens. Maar toen werden de paarden ook nog niet als gezelschapsdier gebruikt. Tegenwoordig word er getraind met de paarden en doen ze dingen die ze vroeger ook niet deden. Dus veel dingen kun je niet met vroeger vergelijk, want sommige paardenruiters vaak nog doen. Indien het onder het vriespunt word doen je vaak ene winterdeken van 300 grams op. Indien u paard ook buiten staat raad ik een waterdichte winterdeken aan. Dan kun je je paard gewoon buiten laten staan zonder dat deze nat word. Wil je geen waterdichte deken, dan noem je dit een staldeken. Een staldeken gebruik je alleen op stal en is vaak ook 300 grams.

Zomerdekens, Wil je zomers niet dat je paard verkleurt van kleur dan gebruik je een zomerdeken. Vooral bij zwarte paarden, zie je in de zomer dat ze een bruine kleur krijgen. De zomerdekens heb je ook in een uitvoerig voor regen, dit noem je de regendeken. Beide paardendekens zijn ongevoerde dekens of te wel 0 grams. De regendeken kun je ook in de winter gebruiken voor over je staldeken heen.

Fleecedekens, Deze gebruik je na het rijden als je paard/ pony bezweet is. Ook naar de wedstrijden word deze veel gebruikt, voor in de trailer bijvoorbeeld. Deze heb je zowel met zadel uitsparing als zonder zadeluitsparing. pak je een deken met zadel uitsparing kun je op je paard blijven zitten terwijl je hem droog stapt. Echter kun je deze zweetdeken dan niet gebruiken voor een uurtje in de stal droog worden, of voor naar de wedstrijden.