Passen van zadel

MATEN EN PASSEN 

Wat u moet weten van de maten?

Engelse zadels worden doorgaans geleverd in verschillende maten 15, 16, 17 en 18 inch waarbij 15 / 16 inch een kinderzadel is en 18 inch een zadel voor een volwassen persoon. De MAAT van het zadel heeft dus niets te maken met uw paard of pony, maar heeft betrekking op de maat van het zitvlak. Voor uw paard/pony is de breedte en de hoogte van de boom belangrijk, wij leveren vrijwel alle zadels in verschillende boombreedtes en veelal met teruggesneden kamer

Hoe meet je de maat van een zadel?

 


Een Engels zadel meet je van de achterkant van de lepel tot de voorzijde van de boom ( vanaf zadelnagel ),  de uitkomst in centimeters deel je door 2,5 ( een inch is 2,5 cm. ) dan heb je de maat in inches.

WESTERN ZADELS
Western zadels hebben andere maten en worden gemeten van de voorkant van de vork tot de achterrand van de cantle.
Grofweg kun je stellen dat je voor een westernzadel een 2 inch kleinere maat nodig bent dan bij een Engels zadel. Dus bij een westernzadel is een 16 inch volwassen maat !

  

De maat van een western zadel ( de seat length) meet je van de vork tot aan de cantle (achterkant zitting)

Hoe kan ik een passend zadel kopen?

Het allerbeste is natuurlijk om uw paard mee te nemen, maar u kunt ook een bestaand zadel wat goed past meebrengen zodat wij er een zadel met gelijke pasvorm bij kunnen zoeken.  ook kunt u een ijzerdraadje 2 cm vanaf de schoft spannen van links naar rechts, zodat wij de schouderbreedte weten. Dit tekent u na op een papiertje zodat het niet kan verbuigen. dit neemt u mee naar ons toen en wij kunnen u dan adviseren met de aankoop van het juiste zadel.

Mag ik ruilen?
Als uw zadel niet past mag u het binnen 8 dagen om komen ruilen.
Verzendkosten worden daarbij niet vergoed.
Wij geven geen geld terug !